2009-04-19

LO - Ljudvågor

Senaste LO'n! Sixten blev lite upprörd att jag tog ett kort på honom och skällde lite på mig och jag lyckades fånga detta på bild. Otroligt roligt foto! *hehe*

Kort från senaste dagarna

Här är några kort jag gjort de senaste dagarna! Bilden på fisken har jag tecknat själv, scannat in och skrivit ut, för att jag skall kunna använda mig av samma bild flera gånger! Vintagebilden har jag skrivit ut från nätet. Stämpeln i bakgrunden är från Hero Arts och är inköps på Pappersakademin.
Flickan har jag tecknat själv och färglagt med Distress Ink Refiller.
/// RockaJill

2009-04-17

Pyssla en sko

Hej! Hittade en underbar mall av en sko man kan göra av papp. I morse gjorde jag en sådan, men pga av att den kommer att vara en present till en person jag känner, kommer jag inte att publicera någon bild av den ännu. Men jag tänkte skicka med en länk till mallen så att också du kan göra en egen! Ellen Hutson Witches Shoe /// RockaJill

Egna bokstavsstämplar

Har pysslat med att göra egna skumgummistämplar.

Du behöver:

  • Silhouett-sax (sax för små detaljer)
  • Skumgummi-ark
  • Tejp som inte är permanent
  • Nål
  • Utskrivet ark med de bokstäver som du vill göra egna stämplar av
  • Lim som fungerar med plast
  • Ett laminerat ark plast (jag har använt rester)

1. Tejpa fast de utskrivna bokstäverna på skumgummiplattan (foam)

2. Nåla igenom pappret för att skapa linjer att klippa efter 3. Så här blir strecken man skall klippa utefter

4. Klipp ut bokstäverna med en bra sax

5. Klistra fast dem på laminat. OBS! Gör detta spegelvänt så att det blir rätt att stämpla sen Här ser du ett gäng som redan är klara! Jag har använt akrylfärg som jag appliserat på med en pensel när jag tryckte /// Rockajill

2009-04-16

Handla scrappingsaker

I eftermiddag skall jag åka till Pappersakademin och handla scrap-grejer... Behöver lite brads, pennor, svart stämpeldyna mm. Har aldrig varit där. Skall bli spännande att se vad de har!

2009-04-13

Har scrapliftat ett kort

Har skapat ett grattiskort genom att scraplifta, dvs få inspiration från någon annans alster. Det översta kortet är mitt, det nedersta är från Anitas Blåa Blogg. Hon gör jättefina kort!!!
Detta kort blev resultatet!
Detta kort använde jag som inspiration!
/// RockaJill

LO via skiss

Nu har jag färdigställt ett LO utefter de skisser jag tecknade i helgen. Här ser ni skissen och resultatet! /// Rockajill

2009-04-12

Visst gör det ont när knoppar brister...

Vad vacker våren är! Behövde inte gå längre än 10 meter från dörren för att hitta motiv att fotografera. Visst är knopparna vackra i vårsolen. Jag älskar våren!

Skisser

Hej och hoppas er påsk har varit lika bra som min! Satt i trädgården hos svärföräldrarna och skissade på lite layouter till kommande scrapping som jag tänkte dela mer er! Ni får gärna använda er av skisserna, men länka gärna till min blogg om ni gör det. Skicka gärna en länk till mig när ni publicerar era alster så att jag får se era fina alster! /// RockaJill

2009-04-09

Påsken är här

I helgen skall jag iväg till Gemla för att fira påsk hos sambos föräldrar. Det blir nog en tur till Skåne också och konstrundan. Hoppas på fina foton på vägen. Vädret verkar ju bli fint och då kanske man kan sitta ute och skissa lite på layouter till kommande alster. När jag är tillbaks kanske jag kan publisera några av dem. Men... Ännu är det 5 timmar kvar av arbetsdagen. Snart skall vi tända påskbrasan med barnen och flyga runt på kvastarna på gården. Glad påsk!!!

2009-04-07

Påskris av silkespapper

Idag har vi gjort egna påskris på förskolan där jag arbetar. Dessa påskris är enkla att göra och blir mycket fina. Här följer en beskivning hur man gör Du behöver:
  • silkespapper
  • sax
  • 2 hinkar (ev pensel)
  • kvistar eller ris
Börja med att välja ut fina färger på silkespappret. Klipp ner silkespappret i en hink. Silkespappersflingorna kan vara rätt små. Bunta ihop riset i lagom stora bukett. Blanda ihop tapetklister. Vi har valt att göra detta i en stor hink för att kunna doppa i riset sedan. Man kan också pensla på klistret på riset - då behövs inte så mycket tapetklister. Strössla på silkespappersflingorna på klistret på riset och låt torka.
Här ser du resultatet av de ris som våra förskolebarn har gjort!
De blir JÄTTEFINA och föräldrarna får hem snygga påskris som barnen själva har gjort! :-)

2009-04-04

Scrapping via skiss

Hittade en skissutmaning via http://swescrapbook.blogg.se/ och tyckte den verkade rolig. Gjorde ett alster med inspiration från den. Här ser du skissen och alstret! "Skånsk grillmästare???"