2009-06-22

Hittade en tutorial där jag kan få användning för mina torrchalks. Sen försökte jag mig på det också! Det var roligt och enkelt. Och snyggt blev det också! :-)

LO med vitsippor

I helgen scrappade jag följande alster. Tack så mycket för inspirationen MissGoldie som jag scrapliftade från http://swescrapbook.blogg.se/2009/june/scrapliftutmaning-v24.html Här ser du hela LO:t Pappret var från början fykantigt. Jag klippte ut den till denna form. Sedan punchade jag olika stora hål i kanten på hela pappret. Blomman är utskuren med Fiskars ShapeCutter och chalkat med Distress Ink Weatherd Wood. Mitten av blomman är utstansad på gult och grönt papper med en blomstans. Den gula blomman har jag duttat med Distress Ink Mustard Seed för att få mer djup. I mitten är det en ljusgrön Brads. Nålen är en Pearl Head Pin från Panduro. Kanterna på pappret bakom fotot är dragna med Making Memories Edge Scraper och sedan chalkade med Distress Ink Brushed Condoroy. JAg har också placerat guldfärgad punchinella bakom fotot.
Texten är tryckt med ett Clearstamps-alfabet på grön Cardstock och chalkat med ColorBox Fluid Chalk Chestnut Roan.
Titeln är utskuren med Fiskars ShapeCutter och ett alfabet som tillhör. Jag har målat med guldpenna för att lätta upp de bruna pappersbokstäverna. Det gula pappersbandet följde med en Scrap-sats från Netto tror jag . Jag har också målat med mörkgrön och citrongul akrylfärg bakom allt på pappret för att det bättre skulle smälta in med allt det övriga. Det färdiga resultater ser faktiskt ut lite som mossa och passar jättebra! Enjoy!
/// Rockajill

2009-06-13

Layout med snöfall

Här är en layout sen i våras då det snöade som sjutton. Jag följde dagen genom vardagsrumsfönstret med min kamera och till kvällen tog jag denna bild. Jag har bl.a. använt:
  • Rayher Hobby's prickiga papper till etiketten
  • Rutigt papper från en stack som jag inte minns märket på
  • Champagnefärgad sidenband från Panduro
  • Snöflingepaljetter från Lagerhaus
  • Stämplar (Nightingale) från Inque Boutique
  • Brun akrylfärg duttat genom punchinella
  • Distress Inks (Rangers) - Walnut stain och Spiced marmalade (som chalk)
  • Clearstamps Alfabet
  • Svart embossingpulver (i hörnet på etiketten)
  • Crackle accent (Ranger) på bokstäverna som jag skrivit och klippt ut via datorn på orange papper.
  • Dekorband med snöiga detaljer från Lagerhaus
En rulle gjord av en bit av en sida i en tidning Crackle accent på bokstäverna Brun akrylfärg genom punchinella Öljetter som prickar över Ö Distress ink - Bruched Conduroy, Walnut stain och Spiced marmalade /// Enjoy - Rockajill

2009-06-10

En hel drös med kort

Har haft flyt med att göra kort de senaste dagarna! Dessutom fick jag min första beställning idag på två kort till en kollegas töser som slutar skolan imorgon. Är väldigt nöjd med resultatet. Se bilderna nedan... Ett midsommarkort... Ett enkelt kort där jag provar embossingpulver för första gången... Ett kort till kollegas tös...
Ett till kort till kollegas andra tös...
/// RockaJill

2009-06-07

Mycket scrappande i helgen

Jag har gjort mycket i helgen, både husligt och i scrap-väg. Här följer några alster från i helgen! Layout med morfar och systersonen... Layout från min och sambos räkfrossa i våras... Layout med min och systersonens lilla hand... Kort till syrran som firar bomullsbröllopsdag... Papret gjort med distress ink (vitt från början)
Kort med blommor - ett försök med stämplar...
Enjoy!
/// Rockajill